Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Referendum pentru autonomie, de alegeri: Stiri Harghita
Lu 01 sep 2008 13:06:26 +0300


Referendum pentru autonomie, de alegeri
Stiri Harghita: Consiliul Național Secuiesc (CNS) solicită consiliilor locale din județele Covasna, Harghita și Mureș să consulte populația ...

Consiliul Național Secuiesc (CNS) solicită consiliilor locale din județele Covasna, Harghita și Mureș să consulte populația pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc în ziua alegerilor parlamentare, 30 noiembrie.

Solicitarea urmează a fi formulată în scris și va fi însoțită de un proiect de hotărâre pentru organizarea acestui referendum autonomist. Președintele CNS, Izsak Balazs, a declarat sâmbătă la Sfântu Gheorghe, după o ședință a Comisiei Permanente, că organizarea acestor referendumuri este o obligație a consiliilor locale, fiind o etapă prealabilă înaintării Parlamentului României a unei propuneri legislative privind statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc.

Izsak a adăugat că data de 30 noiembrie a fost aleasă pentru „a ușura organizarea referendumului și pentru a nu încărca contribuabilul cu cheltuieli suplimentare“. Potrivit președintelui CNS, populația din aproape 150 de localități va fi întrebată dacă este de acord cu modificarea hotarelor județelor în vederea înființării regiunii autonome Ținutul Secuiesc.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Referendum pentru autonomie, de alegeri: Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti