Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Avertizare meteo trimisa pentru cinci judete - Intern
Jo 04 ian 2007 12:49:10 +0200


Intern - Ministerul Mediului a trimis o atenționare de fenomene meteo periculoase în județele Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Tulcea.

Ministerul Mediului a trimis o atenționare de fenomene meteo periculoase în județele Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Tulcea. În aceste regiuni din sud estul României se așteaptă precipitații abundente miercuri și joi, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.
Potrivit centrului pentru Situații de Urgență din Ministerul Mediului, precipitațiile pot atinge 50 de litri pe metrul pătrat.

Ninsorile vor continua să cadă până joi dimineața în sud-estul României, dar cantitățile estimate sunt normale pentru această perioadă a anului și nu ar trebui să creeze probleme deosebite, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Ninge în Moldova, aici fiind înregistrate și intensificări ale vântului de 45-50 de kilometri pe oră.

Mai sunt înregistrate ninsori în zonele muntoase înalte din Carpații Orientali, în Munții Bucegi și în Munții Făgărașului, unde intensitatea vântului este de aproximativ 55-60 de kilometri pe oră.

De asemenea, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ploaie.

În cursul nopții de miercuri spre joi, în zonele menționate va ninge, în cantități normale pentru acestă perioadă a anului, vântul va sufla în continuare, dar moderat, astfel încât șansele de perturbare a activităților obișnuite sunt minime.

Transportul rutier, feroviar și cel aerian

Circulația pe autostrada București - Fetești ar putea fi îngreunată din cauza vântului, care răscolește zăpada în zona Bărăganului și a Dobrogei.

Transportul feroviar și cel aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, singurele probleme fiind înregistrate în cazul circulației rutiere și navale, mai multe drumuri fiind blocate din cauza zăpezii, în timp ce traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost restricționat.

Unele trenuri înregistrează întârzieri, însă nicio cale ferată nu a fost închisă, potrivit biroului de presă al Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului.

Pe Valea Prahovei, căderea unor copaci peste calea ferată a determinat întârzieri ale trenurilor de până la 60 de minute. Trunchiurile copacilor au fost înlăturate, iar circulația a revenit la normal.

Pentru județul Galați, oficialii ministerului transportului așteaptă căderi masive de zăpadă, iar autoritățile sunt în stare de alertă.

Traficul aerian se desfășoară normal pe toate aeroporturile din țară, deși în unele cazuri aeronavele aterizează și decolează pe piste umede. Circulația aeriană nu a fost restricționată și niciun aeroport nu a fost închis.

Câteva drumuri naționale și județene sunt blocate, iar pe altele se circulă cu dificultate din cauza zăpezii.

Circulația pe cinci drumuri naționale este întreruptă, însă doar două din acestea sunt blocate din cauza ninsorii și a viscolului puternic din ultimele ore, celelalte trei fiind afectate de mai mult timp de alunecări de teren, care s-au activat acum în urma precipitațiilor. De asemenea, mai multe drumuri județene sunt blocate de zăpadă.

Traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost restricționat, miercuri, iar un port maritim a fost închis, din cauza vântului puternic.

În prezent, două nave staționează în Portul Constanța Sud Agigea, iar alte patru nave sunt în marș aval către ecluza de la Agigea.


BBC


Trimite o felicitare : Felicitari


Sponzorul acestui articol :
Ce este Internet –> MCOnet Romania : www.MCOnet.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti