Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Veteran de razboi decorat de Ziua Imnului : Miercurea Ciuc
Jo 31 iul 2008 16:43:47 +0300


Veteran de razboi decorat de Ziua Imnului : Miercurea Ciuc
Miercurea Ciuc : Colonelul in retragere Iosif Teodoriu, din Miercurea Ciuc, a fost decorat marti, cu prilejul Zilei Imnului National, pentru faptele de arme ...

Colonelul in retragere Iosif Teodoriu, din Miercurea Ciuc, a fost decorat marti, cu prilejul Zilei Imnului National, pentru faptele de arme savarsite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Col. Iosif Teodoriu a primit, prin ordin al ministrului Apararii, "Emblema de Onoare a Armatei Romaniei", decoratie care i-a fost inmanata de prefectul Harghitei, Constantin Strujan.

Actiunea a avut loc in Piata Tricolorului din Miercurea Ciuc, in prezenta reprezentantilor principalelor institutii publice, a unitatilor militare dar si a oamenilor obisnuiti. Veteranul de razboi, acum in varsta de 88 de ani, a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial si, aflat pe teritoriul Ungariei, in 1944, a fost capturat de trupele germane si ungare, in zona Szolnok.

Coloana de prizonieri a fost dusa pe jos, de la Szolnok la Budapesta, aproximativ 100 de kilometri, dar col. Iosif Teodoriu a reusit sa evadeze din lagarul in care fusese dus. Timp de doua luni s-a ascuns si folosind diverse mijloace de transport a reusit sa ajunga la Brasov, in februarie 1945. Pana in 2007, colonelul in retragere Iosif Teodoriu a condus Asociatia Veteranilor de Razboi din Harghita.

Ceremonialul de marcare a Zilei Imnului National a mai inclus o slujba religioasa si defilarea garzii de onoare, formata din vanatori de munte, jandarmi si pompieri militari.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Veteran de razboi decorat de Ziua Imnului : Miercurea Ciuc
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti